Moltes vegades em preguntes: «perquè haig d’anar al psicòleg?», «de què serveix la psicoteràpia?», «no estic boig/ja, no sé perquè em pot ajudar la teràpia?», etc.

Els beneficis d’anar al psicòleg són molts, però el més bàsic és que t’ajuda a sentir-te millor amb tu mateix/a. I això repercuteix en tots els aspectes de la teva vida, i sobretot, en les teves relacions, la teva salut i el teu benestar i qualitat de vida.

Està clar que en la vida de qualsevol persona, és normal tenir experiències més agradables i d’altres, de més desagradables. Forma part del procés de viure. A tots/es ens passen coses i la realitat és que, encara que no siguin problemes molt greus, tenen un impacte en la vida d’un/a. Sovint, després de qualsevol experiència, comencem a fer canvis en els hàbits, ens sentim diferents, i tenim pensaments que abans no teníem.

Si aquests canvis perduren en el temps, poden portar conseqüències en la vida de la persona com la pèrdua de relacions, del lloc de feina, de la salut, etc. Així, és important estar atents/es a aquest malestar i demanar ajuda. Deixar passar el temps només farà que agreujar la situació.

Un/a psicòleg/a ens pot ajudar a comprendre la situació, posar-li paraules, escoltar què ens passa, etc. i sobretot, ofereix un espai de suport, segur i professional, des d’on ampliar la mirada al que estem vivint. L’efecte que té és que disminueix la tensió que sentíem, la soledat, i comencem a recuperar el control de nosaltres mateixos.

Es pot anar al psicòleg/a per diversos motius del dia a a dia, de la convivència, les relacions personals, temes familiar, l’estrés laboral, la salut física, etc. El comú denominador de tots, és que ens sentim angoixats, i amb malestar.

Però també, es pot anar al psicòleg/a per a conèixer-se millor, per saber com és un/a, i en això la psicoteràpia ajuda a aprofundir, de manera que després és més fàcil anar per la vida. Es poden gestionar millor els conflictes i l’estrés, millora l’autoestima, estem més positius i ens sentim més lliures, se superen pors i angoixes, etc. I ens sentim més feliços en el dia a dia.

Així, el psicòleg/a ens pot ajudar de moltes maneres, inclós quan pensem que no ho necessitem. Igual com fem exercici físic per a cuidar-nos, tenim una alimentació saludable, etc. Un professional de la psicologia pot ajudar-nos a sentir-nos millor cuidant de la nostra autoestima, benestar emocional i de tenir relacions saludables.

Últimas entradas de Mireia Forns Nadal (ver todo)

Responsable: Mireia Forns Navidad. Finalidad: gestionar el alta a esta suscripción y el envío de los mías publicaciones así como correos comerciales. Legitimación: es gracias a tu consentimiento. Destinatarios: los tuyos datos es encuentran alojados en mi plataforma de email marketing Mailchimp (ver su política de privacidad), no se cederán datos a terceros excepto obligación legal. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación o suprimir los tuyos datos enviando un email a hola@mireiafornsnadal.com. Información Adicional: Puedes ampliar la información en el aviso legal.

Suscríbete

Recibe en tu correo electrónico los últimos artículos.