Totes les relacions fan mal. Tots ens fem mal els uns als altres. A vegades ens adonem i altres vegades no, i seguim la vida sense mirar a l’altre, sense tenir en compte per on vaig, què estic fent, i qui tinc al meu costat. Sí, els de prop, i els de més lluny. Les persones, els animals, les plantes i qualsevol ésser viu que viu amb nosaltres.

I un dia, t’adones, que tens el cor trencat, de dalt a baix, i que no t’havies adonat perquè tota tu estaves anestesiada. La societat t’empeny a seguir, a ser funcional, una feina, una família, ser feliç, gaudir amb els amics, … Quantes coses per omplir i tapar el dolor.

I llavors, arriba una persona, que veu la teva ferida, i no pretén fer res, no pretén canviar-la, o jutjar-la, comprendre-la, analitzar-la o justificar-la, no pretén veure d’on ve, quan va començar, o quina mida té, ni tampoc la vol tapar, fer-la desaparèixer o curar-la. Simplement et diu que li fa mal el teu dolor, s’asseu al teu costat i en silenci, espera.

I aquí aprens la importància del que és humà en la reparació, del potencial que té un cor trencat al costat d’un altre, sense afegir res, sense treure res. De la transformació que es produeix quan una persona es queda al teu costat amb les seves ferides, simplement donant-li dignitat, donant-li valor humà, reconeixent que la vida, les relacions, fan mal, i que alhora, és possible sentir que a l’altre costat del dolor, hi ha algú que amb el seu cor trencat, es queda al teu costat sense voler canviar res.

És impossible no fer mal, és impossible no tenir el cor trencat per algun costat, però el que aprens és que és molt més important la reparació d’aquest dolor, i no cal anar a cada relació, una per una, perquè el que està trencat és el teu cor, així que la reparació comença en tu, en recollir totes les teves peces i ajuntar-les de nou, permetent que un altre ésser humà amb les seves peces trencades, en silenci, es quedi al teu costat, reconeixent el teu cor, honrant tot el teu ser amb la seva presència, i agraint que, ara, siguis aquí.

*és un text personal que agraeixo que la Laura Pont va compartir a la seva web, en aquest link:

http://laurapont.com/ca/sobre-la-importancia-de-reparar/
Últimas entradas de Mireia Forns Nadal (ver todo)

Responsable: Mireia Forns Navidad. Finalidad: gestionar el alta a esta suscripción y el envío de los mías publicaciones así como correos comerciales. Legitimación: es gracias a tu consentimiento. Destinatarios: los tuyos datos es encuentran alojados en mi plataforma de email marketing Mailchimp (ver su política de privacidad), no se cederán datos a terceros excepto obligación legal. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación o suprimir los tuyos datos enviando un email a hola@mireiafornsnadal.com. Información Adicional: Puedes ampliar la información en el aviso legal.

Suscríbete

Recibe en tu correo electrónico los últimos artículos.