El que és aparent a vegades no és suficient. Les explicacions que ens donem al que ens passa és bo, de tant en tant, posar-les en «quarentena», i deixar-les com una hipòtesi, on, igual que el mètode científic caldrà comprovar.

Som conscients d’una part de la realitat, i aquesta consciència depèn de varis factors. Un d’ells, i important, és l’estat del nostre sistema nerviós, que traduït vol dir, la quantitat d’estrés i ansietat que estem sentint en aquest moment, fins i tot, de tot aquella que no en som conscients, però que el nostre cos està sentint, a través de tensió muscular, més o menys interna (sigui a nivell visceral) o superficial (a nivell muscular).

Així, quedar-nos amb la primera explicació de què ens passa, pot portar-nos a un camí sense sortida, i a fer més voltes, complicant més el síntoma, enlloc de resoldre’l. Què és bo? Aturar-nos. Orientar-nos. I sentir les sensacions del cos. Trobar una manera més pausada de respirar, de poder relaxar el cos alliberant la tensió física. I podem fer espiracions més llargues, sortir a caminar una estona, estirar-nos i «badar» (observant a fora i a dins), i diferents tècniques que ens ajudin a «baixar» el ritme intern. D’aquesta manera, ajudarem a regular el sistema nerviós, i aquest efecte ens permetrà observar les emocions que hi havia «amagades» darrera de l’ansietat, l’estrés o la ràbia. I ens podem preguntar, què estic sentint realment? O bé, què no estic veient d’aquesta situació que em preocupa?, o què necessito realment? O, inclos, si no fos aquesta «raó», quina altra comprensió podria tenir d’això que em passa?.

En aquest exercici, sortim de la «roda del hamster»,… Estem ajudant a la consciència a aprofundir una mica més, i per tant trobar una solució més adequada al que ens preocupa, i que sigui més eficaç la solució, perquè anem a l’arrel del problema. Sovint ens quedem amb l’estrés o l’ansietat o la preocupació, i donem voltes aquí, intentant resoldre el que em preocupa. Però és un peix que es mossega la cua, perquè resoldre el que em preocupa no resol l’arrel del problema.

Si vols sentir-te millor, i ser més efectiu, ajuda primer al teu sistema nerviós, «asseu-te al seu costat», baixa revolucions, i després torna a observar el «problema», i veuràs que les respostes que obtens són diferents, perquè el focus del problema serà diferent!. Una pista, el focus del problema mai està en el problema extern, sinó a dins d’un mateix, en aquest «nivell» de tensió o estrés intern quan observo o intento resoldre el problema, per tant,… Ens toca ocupar-nos de la tensió primer! Som-hi?

Últimas entradas de Mireia Forns Nadal (ver todo)

Responsable: Mireia Forns Navidad. Finalidad: gestionar el alta a esta suscripción y el envío de los mías publicaciones así como correos comerciales. Legitimación: es gracias a tu consentimiento. Destinatarios: los tuyos datos es encuentran alojados en mi plataforma de email marketing Mailchimp (ver su política de privacidad), no se cederán datos a terceros excepto obligación legal. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación o suprimir los tuyos datos enviando un email a hola@mireiafornsnadal.com. Información Adicional: Puedes ampliar la información en el aviso legal.

Suscríbete

Recibe en tu correo electrónico los últimos artículos.