Psicologia viva

procés de psicoteràpia

 

«La psicologia viva té més de saviesa i fisiologia natural que de tècnica i permet recuperar la vida dins teu«

Sents malestar en les relacions més properes? Et costa prendre decisions del dia a dia? Creus que tens baixa autoestima? Sents que la soledat se’t menja? Et sents culpable per qualsevol cosa? Repeteixes les mateixes tipus de parelles? A vegades sents ansietat al pit, mal de panxa, i sensació d’ofegar-te? Sents vergonya de tu mateix/a? Tens fòbia quan hi ha molta gent? T’agobien els sorolls? Et costa concentrar-te? De cop i volta estàs bé, però en un segon canvia tot i estàs malament o molt triste o molt enfadat? Sents impotència i desesperança? Fa temps que no trobes motivació ni disfrutes? Et costa organitzar-te? Voldries expressar el que sents i no saps com?

 

Aquestes i moltes altres, són experiències diàries de moltes persones que hem tingut experiències en la infància i l’adolescència difícils, que van deixar un trauma, un impacte en nosaltres, i que en aquell moment, no teniem els recursos interns per ajudar-nos, i tampoc hi va haver ningú a qui poder explicar, ningú que acompanyés el malestar o a qui poder demanar ajuda per sentir-nos millor. I ara, en l’actualitat, ens trobem que apareixen en forma d’aquests i altres indicadors, que es repeteixen i que dificulten que portem a terme el nostre dia a dia, i que desenvolupem una vida afectiva, íntima, social i laboral amb tot el benestar.

 

Gràcies a la psicologia viva podem transformar aquest malestar. Una psicologia que és eclèctica, que integra diferents disciplines, que es renova constantment, que està atenta al que passa a cada moment en les vies sensorial, somàtica, afectiva, conductual, cognitiva i espiritual de la persona. Una psicologia que té en compte el moment, la persona i les circunstàncias passades i actuals, que creix al costat del procés, per això està viva. Perquè no és una psicologia rígida o tancada. És flexible i està oberta, en una dinàmica relacional amb la persona, la vida i els síntomes que es presenten. De la psicologia viva, neix Espais de vida.

Espais de vida

És per això que he creat Espais de vida. Un mètode integrador de terapia per ansietat, estrés, pànic, fobia i autoestima, deseperança, impotència i depressió. De teràpia pel trauma emocional i psicològic. I terapia en violencia de genere i abús. Per deixar enrere el malestar, les dificultats i l’angoixa i el dolor, i obrir-te a viure la teva vida, a poder estar present i ser tu qui decideix. Espais de vida consisteix en 3 fases que es van donant de forma seqüencial i a vegades, simultànies. És un procés circular, i l’inici pot ser en qualsevol punt del camí: depèn del moment en el que tu estiguis, i què t’estigui passant, comencem per on tu necessitis. Les 3 etapes són, el síntoma, la persona i la vida. 3 Espais de vida, on en cada una d’elles hi ha un benefici, que aniràs guanyant progressivament: el poder dels sentits, la força interior i l’autonomia personal. I què necessites per iniciar el procés? Aquest compromís amb tu mateix/a de canviar allò que no t’agrada, allò que no et fa sentir bé, i fer el primer pas de demanar ajuda. La resta, ho anirem construint.

El Síntoma i el Poder dels Sentits

Aquí ens centrem en allò més visible, allò que et passa, que sents. En l’angoixa, el dolor, la depressió, el problema, la relació, la ira, la frustració, la rabia, els atracons, la anorexia o la bulimia, etc. I anem desfent què hi ha darrera de cada malestar, de cada dificultat. Quan comença? Com evoluciona? Què fas? I aprenem sobre la fisiologia del sistema nerviós, i els seus 3 estats i què es deriva de cadascun. Se sap que quan la fisiologia canvia, l’estat intern de malestar també: i al revés també funciona. Un estat d’estrés provoca dolor cervical, o problemes gastrointestinals, i aquests provoquen ansietat o depressió o anorèxia o atracons i ganes de dolç.

En l’evolució d’aquesta etapa, el que s’obté és que ja no són els síntomes els que et dominen a tu i la teva vida, sinó que ets tu el que dirigeixes, de manera que els síntomes ja no t’impossibiliten el teu dia a dia. Estàs més present i més conscient de tu, tens el poder dels sentits, que t’orienten per a decidir el millor per tu.

La Persona i la Força Interior

En aquesta etapa, ens centrem en tu. No ets allò que t’ha passat, ni totes les etiquetes que t’han posat, ni tots els síntomes o malestar o dolor que sents ara. Tu ets més que tot això. I això és el que treballem en aquesta fase del procés: les creences, els patrons habituals de reacció i de resposta, les sensacions i tensions físiques, el malestar digestiu i muscular, les defenses de supervivència, el caràcter (a través de l’eneagrama), les emocions i els pensaments, i si la persona ho vol, explorem la part més espiritual.

D’aquesta manera, descobrim un altre «jo». La força interior és el benefici en aquesta etapa, i la capacitat d’estar present amb noves maneres de veure les coses, de respondre, d’actuar i de sentir. Escoltem els desigs i els límits, les frustracions i vulnerabilitats, i els punts forts i habilitats desconegudes fins ara, i les integrem en la força interior.

La Vida i l’Autonomia Personal

L’entorn de la persona, el dia a dia, el desenvolupament social, laboral, d’oci, les relacions, l’activitat física,… És la vida de la persona. Totes aquestes àrees queden afectades quan hi ha trauma, estrés, ansietat o depressió. Perds relacions i oportunitats, no tens ganes de divertir-te i deixes de cuidar-te i caus en addiccions a internt, el mòbil, el tabac o l’alcohol.

En aquesta etapa veurem si hi ha malestar, en quines esferes de la vida de la persona, quins problemes hi ha, quines potencialitats, i com podem transformar aquells espais desagradables en espais de benestar.

Per ser més feliç en més àrees de la teva vida, i fer allò que t’agrada, aconseguint el que desitges. I ens obrim al propòsit vital: què hi ha en tu què es diferent, únic i especial, i que pots aportar a tu, als altres i la vida? I el benefici és aquesta autonomia personal, on tu, a través dels sentits i la teva força interior, decideixes qui, com, quan, amb qui i on, a cada moment. El benefici de l’autonomia personal.

contacte

 T. +34 664 54 60 20

hola@mireiaforns.com

VISITES AMB CITA PRÈVIA

GRANOLLERS I ONLINE

 

Responsable: Mireia Forns Nadal. Finalidad: Responder a sus solicitudes. En ningún caso realizaremos envíos de carácter promocional o comercial. Legitimación: És gracias a tu consentimiento. Destinatarios: No estan previstas cesiones de datos. Los datos facilitador se almacenan en nuestros servidores gestionados por la empresa AFX Solutions. Podrá ejercer sus  derechos de acceso, rectificación, limitación o suprimir sus datos escribiendo a hola@mireiaforns.com. Información Adicional: Puede ampliar la información en aviso legal y política de privacidad.